programi

PROJEKT „DIGITAL STORYTELLING“

Slikovnica Nemo

U pedagodškoj godini 2017/18, Englezi nastavljaju projekt sa slikovnicama. 14.11. 2017.godine, Englezi posjetili su  Knjižnicu i čitaonicu Općine Šenkovec. Bilo je riječ o  slikovnici Nemo i njegovom polasku u školi. Prema potrebi, dječje radove i slikovnice stavljati ćemo u međunarrodnu bazu Issu ( https://issuu.com/)

Osim slušanja slikovnice i usvajanja novih riječi i izraza, Englezi su uživali u likovnom stvaralaštvu. Kako je to izgledalo, pogledajte na fotografijama.

SLIKOVNICA NEMO

Polaznici engleske igraonice nastavljaju s projektom „Digital storytelling”. Na tom projektu, postoji suradnja sa Knjižnicom i čitaonicom Općine Šenkovec.Pa su tako, polaznici engleske igraonice posjetili Knjižnicu gdje su Englezi slušali priču o ribi Nemo. Nakon slušanja priče, uslijedio je razgovor o novim riječima na engleskom jeziku. Likovno stvaralaštvo bio je dio te aktivnosti-crtanje ribe Nemo u različitim bojama.


WALDO'S CHRISTMAS SUPRISE

Ova krasna božićna priča pružila je puno veselja polaznicima engleske igraonice, tijekom božićnih blagdana.

Sadržaj priče odnosi se na Waldovu prijateljicu Emily koja je napisala pismo Djeda Božićnjaku. Emily  zaželjela je da Djed Božićnjak dođe. U strahu da se ne ispuni njezina želja, Waldo priprema božićno iznenađenje za Emily. Pogodite, koje je to božićno iznenađenje?

Nakon slušanja priče, razgovarali smo o tome jesmo li bili dobri ove godine? Postavljeno je pitanje: „Da li životinje dobiju božićni dar“. Dječji odgovori bili su:..da jer su i oni dobri..yes..they are good, too..

Usvojili su riječi: Christmas, santa Claus, snow, snowman, snowflake, snowball..

I na kraju, Englezi su izrađivali božićne čestitke.