Agencija za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU) javna je ustanova u sustavu Ministarstva znanosti i obrazovanja, koja provodi i promovira programe Europske unije i druge međunarodne programe u području znanosti, obrazovanja, osposobljavanja, i mladih. Agencija pruža međunarodne prilike za učenje velikom broju hrvatskih građana u bilo kojem razdoblju njihovog života, tako promičući ideju cjeloživotnog učenja kao glavnog pogona napretka. Tu ideju cjeloživotnog učenja kao glavnog pogona napretka prihvatile su djelatnice Dječjeg vrtića „Vrapčić“, Šenkovec: ravnateljica Melita Pergar, mag.paed i odgajateljica Elma Polanec, mag.paed koje su aplicirale za Ključnu aktivnost 1 u sklopu Erasmusa +. Ideju o prirodoslovnim i matematičkim vještinama u odgojno-obrazovnoj ustanovi „Vrapčić“ prepoznata je kao kvalitetna projektna ideja  pa je Agencija za mobilnost i programe Europske Unije omogućila međunarodno usavršavanje Melite Pergar i Elme Polanec u Ommenu u Nizozemskoj. Stručno usavršavanje organizirala je Old Vechte Fondacija.

Djeca  rane i predškolske dobi vole se kretati, ali kako ćemo iskoristiti sve te kinetičke energije učinkovito za učenje matematike? U matematici u pokretu. Uparivanje matematičkih koncepata i pokret cijelog tijela stvara mogućnosti za djecu da vide matematiku na sasvim nove načine. Sve to znači: istraživanje korištenja tijela kao alata za razmišljanje, isticanje matematičkih  ideje koje se korisno istražuju s pokretnim tijelom i pružanje različitih polaznih točaka za učenje kako bi se olakšalo učenje matematike u pokretu.

Praktičari iz Španjolske, Italije, Latvije, Grčke, Suriname, Slovačke  i Francuske podijelili su svoja iskustva iz područja matematike sa našim odgajateljima, a Old Vechte Fondacija poučavala nas je kako povezati učenje matematike s pokretom. Nadalje, slijedi praktična primjena u odgojnim skupinama.