Međunarodna konferencija „Mi jedemo odgovorno“

Na temelju izvrsne suradnje Dječjeg vrtića „Vrapčić“ i udruge Lijepa Naša, došlo je do realizacije sudjelovanja na međunarodnoj konferenciji u Sloveniji. Predstavnice  Dječjeg vrtića „Vrapčić“ bile su ravnateljica Melita Pergar i odgajateljica Elma Polanec koje  su predstavile rezultate projekta vrtića Vrapčić „Mi jedemo odgovorno“.  Bilo je niz zanimljivosti na ovoj međunarodnoj konferenciji: predstavljanje rezultata projekta na europskoj razini, zatim izazovi školske prehrane u mjestu Udine, Italija, te predstavljanje projekta „Mi jedemo odgovorno“ u RH i Sloveniji, te kako buduće odgajatelje učimo o prehrani. Na kraju, primjeri dobre prakse u školama i vrtićima diljem Slovenije i Hrvatske potakli su na nova promišljanja o novom projektu koji će osvanuti u našem vrtiću- Veliki lov na biljke.


Forum Menu for Change: Let´s Regenerate the Earth with heads hearts and hands

Forum Menu for Change (pod pokroviteljstvom zaklade Glopolis)  okuplja koordinatore eko škola iz devet europskih zemalja, te stručnjake o hrani i proizvodnji hrane na farmama.

Forum je održan u Pragu, Češkoj, od 26.01.-28.01. 2018.godine, mjesto Impact Hube Praha.

Predstavnice Dječjeg vrtića „Vrapčić“ na forumu bile su ravnateljica Melita Pergar i odgajateljica Elma Polanec. One su bile članice tima iz Hrvatske od ukupno devet predstavnika iz cijele Hrvatske koje su predstavile svoju viziju projekta Mi jedemo odgovorno kroz radionicu. Radionica je bila osmišljena kao oblik izrađivanja igara na principu metodologije o odgovornoj prehrani. Predstavljene su različite teme kao: priča o količini šećera u određenoj hrani, prijevoz hrane iz zemlje u zemlju, kakav ručak imate na stolu, rast i razvoj jagode prema godišnjem dobu i mjesecima.

Forum je slavio pozitivne promjene  koje su se odigrale tijekom  projekta Mi jedemo odgovorno, te je omogućio međusobnu razmjenu ideja. Također, služio je kao protok informacija o načinima provođenja odgovorne prehrane s obzirom da je sve očitija nejednakost u raspodjeli hrane u svijetu.

Sve o događajima na forumu možete pogledati na internetu

https://www.facebook.com/weeatresponsibly/